Positiv Inlärning

Belöna rätt beteende

 

Jag får ofta frågorna om vad positiv inlärning är för något, hur vet man när hunden har rätt beteende och hur man belönar ett önskat beteende m.m

Inlärningen går ut på att hunden själv ska komma på vad som krävs av den, detta förstärks med en belöning som är positivt för hunden ( det kan vara en leksak, en godbit eller en snäll glad röst ) Hunden får sin belöning när du belönar det du vill ha...alltså ett önskat beteende. Om hunden gör fel så IGNORERA den, gör om övningen tills hunden förstår vad som krävs av den. Hunden är en levande individ som förtjänar respekt, kärlek och trygghet samt en trygg flockledare som den kan lita på i alla väder.

Vet du om att om du är aggressiv mot din hund så betyder det i HUNDENS värld att du tar avstånd från den !  Varje gång som hunden blir bestraffad ( det kan vara hårda ord eller handgripligt ) för att den har gkort fel så ökar avståndet mellan dej och hunden, hunden känner rädsla och obehag av dej, varav du får en hund som är olycklig, otrygg och osäker tillsammans med dej.

Detta kan lätt bli en ond cirkel som kan vara svår att bryta, bara för att hunden blir van vid hårda tag och hårda ord.  Visdomsordet NÄR FÖRSTÅNDET TAR SLUT DÄR TAR VÅLDET VID ser man allt för ofta i hundvärlden * tyvärr *

HUNDAR som får den positiva förstärkningen och inlärningen blir gladare, älskar att samarbeta för det tjänar den på.

DU får en hund som älskar att vara med dej, en kontaktsökande hund som med glädje kommer när du ropar...bara för att den trivs i ditt sällskap och det tjänar du på.

Att ha en bra relation med sin hund är viktigt för den är ju ens bästa vän

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)